Accommodaties in Soest en Soesterberg

Zoals veel mensen weten die de gemeente Soest, met daarin gelegen onder andere Soest en Soesterberg, wel eens bezocht hebben, is het een erg aangename plaats om een dag of een aantal dagen van de vakantie aan te besteden. De regio biedt namelijk tal van bezienswaardigheden door haar rijke geschiedenis en de vele evenementen en gebouwen die te bekijken zijn. Extra bijzonder in de regio zijn natuurlijk het Paleis Soestdijk en de oude vliegbasis van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog dat gelegen is in een park waar je door heen kunt wandelen of fietsen.

Omdat het zo populair is bij veel toeristen en veel mensen al die bezienswaardigheden willen bezoeken is er naast voldoende gelegenheid om te dineren en op het terras te zitten, ook een ruim aanbod in onder andere hotels en andere mogelijkheden om te overnachten. Wat dat betreft is Soest erg gericht op het toerisme dat het aantrekt. Toch is niet elke accommodatie wat dat betreft een geschikte, omdat natuurlijk iedereen anders is en er verschil zit in de prijs/kwaliteit verhouding.

Aangezien een aangename overnachtingsplaats van cruciaal belang is voor een geslaagde vakantie zullen wij in het vervolg een aantal goed beoordeelde hotels, hostels en campings op een rij zetten. Er zijn in totaal zo’n zeventien mogelijkheden te vinden in de omgeving waar je zo’n overnachting kunt houden. Uiteraard tegenover verschillende prijzen en logischerwijs ook verschillende kwaliteit. Toch zijn er ook verschillen aan te wijzen wat betreft het soort accommodatie waar je kunt overnachten. Zo zijn er hotels, hostels, Bed&Breakfasts, campings en zijn er daarnaast nog eens drie vakantieparken.

Een voorbeeld van een goed hotel in de omgeving is het Hilton Royal Park Soestduinen, dat in de buurt ligt van de Soestduinen. Het is een prachtig hotel met veel positieve recensies, met name over de locatie en de luxe die er te vinden is in het hotel. Minder puntje voor sommige mensen zou misschien kunnen zijn dat het relatief prijzig is vergeleken met andere hotels in de buurt. Daar staat tegenover dat de kwaliteit van de geleverde service absoluut excellent is. Dus voor de mensen die wat meer geld over hebben voor een hotel is deze locatie perfect.

Een wat goedkoper hotel, dat zeer degelijk is en bijna de helft goedkoper, is het Conferentiehotel Kontakt der Continenten. Zoals aan de naam te zien is het vooral geschikt voor mensen die willen overnachten tijden een conferentie die plaatsvindt in de buurt, maar ook voor het gezin of als stel is het een ideale plek om te vertoeven. Het is een groot hotel dat in principe van alle gemakken voorzien is, al is het niet zo luxe als het Hilton Royal Park Soestduinen, maar dat is dan ook terug te zien in de prijs. Er is wel een sauna aanwezig en je kunt gratis koffie en thee halen in de lounge.

Het enige hostel in de omgeving is genaamd Stayokay Soest. Het is gelegen aan de bosstraat op nummer 16 en het ligt in bosrijk gebied. Het is zonder twijfel de goedkoopste manier om te overnachten in Soest als je geen adres hebt waar je dat kunt. Bovendien is het onlangs nog gemoderniseerd waardoor het een vrij nieuw gebouw is dat van veel gemakken voorzien is. Een andere populaire manier is kamperen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld op de campings Het Bossch en de Birk een caravan, tent of camper te huren of zelf mee te nemen.

Kanttekening die geplaatst moet worden is dat de Birk een naturistencamping is. Ook zijn er een aantal Bed&Breakfasts zoals Bed&Breakfast Zonnegloren dat aan de Soesterbergestraat ligt en erg in trek is bij toeristen die in de buurt willen rondkijken en wandelen. Het is bijvoorbeeld erg makkelijk bereikbaar is, aangezien het dicht gelegen is aan de N413. Ook zijn er nog drie vakantieparken te vinden, waar het mogelijk is om een week of een weekend een huisje te huren. Dit is vooral erg populair bij gezinnen met jonge kinderen.

In de prachtige natuurrijke omgeving is het geweldig om in een dergelijk huisje in een vakantiepark een aantal dagen vakantie te vieren. Doordat je een huisje huurt in het park, krijgen veel bezoekers een vertrouwd gevoel en vinden ze het erg gezellig. Dat zijn een van de vele recensies die worden geschreven over een bungalow in Bungalowpark Het Jachthuis, dat is gebouwd op de grond die ooit in het bezit is geweest van koning Willem lll. Er is een kinderbad aanwezig en de huisjes zijn voorzien van voldoende comfort. Ook kunnen kinderen terecht in de speeltuin.