Eten en drinken in Soest en Soesterberg

Voor veel mensen is een dagje of weekend in de vakantie Soest en Soesterberg bezoeken een plezierig uitje, al is het natuurlijk ook mogelijk om een hele week de gemeente te bezoeken. Er is immers genoeg te zien en te beleven en daarbij is het erg ingericht op toeristen die musea bezoeken en rondleidingen krijgen door verschillende attracties. Ook is het heerlijk om door de natuur te wandelen of door het grote park dat bij het landgoed Paltz hoort. Het is natuurlijk fijn om na een intensieve dag uit te kunnen puffen op het terras of in een gezellig restaurant.

Gelukkig is daar in Soest en Soesterberg ook alle gelegenheid voor. Er zijn genoeg gezellige restaurantjes waar je iedere dag lekker wat kunt gaan drinken en in de avond smakelijk kunt dineren. Het is daarbij mogelijk om een wat luxer restaurant te kiezen, maar ook de snelle hap is absoluut verkrijgbaar. Er zijn genoeg gezellige cafés die zich uitstekend lenen voor een glas bier met vrienden of familie om lekker te kunnen ontspannen. Veel restaurants bieden daarnaast ook nog eens op bepaalde dagen livemuziek aan voor tijdens het eten.

Een populaire gelegenheid voor een diner is het Bowling- en Partycentrum Overhees. Bij dit restaurant, zo lijkt logisch, ligt ook een bowlingbaan, waardoor het een geliefde bestemming is om uit eten te gaan bij veel gezinnen met kinderen. Eerst een flinke inspanning leveren op de baan met kegels, om vervolgens lekker uit te hijgen bij een lekker maaltijd en een glaasje fris of alcohol. Een absolute aanrader voor kinderen. Enkele andere restaurants, voor de wat ouderen van geest zijn bijvoorbeeld Eetvilla van den Brink, The Oriental Swan of Restaurant China.

Ook voor de liefhebbers van een goed glas bier en een lekkere vette hap is er voldoende gelegenheid. Er zijn namelijk genoeg cafés te vinden in de gemeente. Er zijn om precies te zijn vier namelijk, die vrijwel iedere avond open zijn. Café ’t Hartje en Café Bar de Kuil zijn twee populaire bestemmingen. Aan de Koninginnelaan 123a ligt bovendien Café ’t Puntje, wat volgens de enkele recensenten een erg aangename plek is om naar toe te gaan met bijvoorbeeld je vrienden.

Voor liefhebbers van verschillende keukens is er plek in Soest. Er zijn namelijk enorm veel restaurants te vinden in de gemeente met ieder wel een specialiteit in een bepaald gerecht of een bepaalde keuken. Zo zijn de verschillende keukens die er te vinden zijn bijvoorbeeld de Nederlandse, Franse, Chinese, Italiaans, Turks, Indonesisch, Japans of Spaans. Er zijn gerechten uit zoveel verschillende landen te verkrijgen in de omgeving dat het haas te veel is om op te noemen. Deze keukens zijn namelijk niet de enige beschikbare.

Een voorbeeld van een populair restaurant dat gespecialiseerd is in de Franse keuken is bijvoorbeeld de eerdergenoemde Eetvilla van den Brink. Vooral de kwaliteit van het eten en drinken en de sfeer die er heerst worden erg gewaardeerd door bezoekers van het restaurant. Voor de liefhebbers van de Aziatische keuken is het absoluut om naar Restaurant China te gaan, aangezien dat altijd wordt gewaardeerd door bezoekers. Het eten is altijd goed en is nooit te weinig. Vaak is het zelfs mogelijk om het overgebleven eten te nemen, waar je dan nog een dag van kunt eten.

Ook Il Sogno is een populair restaurant in de regio. Het is met name gespecialiseerd in de Italiaanse keuken en heeft daar een uitgebreid aanbod in. Zo is het mogelijk om er verschillende soorten pasta’s te eten, zoals spaghetti, tagliatelle of lasagne en daarnaast zijn er tal van pizza’s verkrijgbaar. Groot voordeel is dat het ook mogelijk is om een vegetarische pizza nemen, dus voor mensen die geen vlees willen eten is dit een uitermate geschikte gelegenheid om eten te gaan. Ook met kinderen is het een aanrader om hier heen te gaan, vanwege de gezellige sfeer die er heerst, het vriendelijke personeel en het lekkere eten.

Bijkomend voordeel is dat het eten relatief goedkoop is vergeleken met wanneer je uitgebreid gaat dineren. De gemiddelde pizza is namelijk bijvoorbeeld een euro of tien tot vijftien. Met een drankje erbij ben je ruim onder de twintig euro per persoon absoluut voorzien, wat een stuk goedkoper is dan dineren met vis of vlees met bijgerechten. En daar komt bij dat het in principe niet minder lekker is, in ieder geval niet bij Il Sogno. Een absolute aanraden om heen te gaan dus.